Tuinvoorbeelden

Inspirerende tuinideeën voor uw ideale tuin

Welke tuin past bij u? Misschien ziet u die al helemaal voor u, of heeft u nog geen idee.

Ook als u het al wel weet, kan een kijkje bij een ander u op verrassende tuinideeën brengen. Laat u inspireren door hoe we onze 3D-tuinontwerpen hebben uitgewerkt tot echte tuinen.

Bent u benieuwd hoe Roel uw tuinwensen en woonomgeving omzet in uw droomtuin? Maak dan nu een vrijblijvende afspraak met onze tuinexpert voor persoonlijke tuinideeën.

Glooiende tuin

Locatie: Hoogerheide
Kenmerken perceel: De tuin ligt schuin op de bakstenen woning.
Wensen klant: Groot gazon, altijd een bloeiende tuin en een lichte tegel voor de woning.
Extra’s: 2 Tuinhuisjes, verlichting van de hele tuin en sierbestrating.
Beplanting: In de gemixte plantvakken is altijd iets bloeiends te ontdekken. Portugese laurier zorgt als haag en bol voor een chique en groenblijvende afscheiding.
Kracht van het tuinontwerp: De gebakken bestrating tussen gazon en border zorgt voor evenwicht tussen tuin en woning. Vervolgens verbinden glooiende lijnen de elementen: het grote keramische terras gaat over in stijlvolle ronde trappen, terwijl de mooi beplante vakken in elkaar overlopen.
De schuine ligging creëert spannende zichtlijnen die we benadrukken met planten in verschillende hoogtes. ’s Avonds maakt de verlichting van de solitaire heesters echte eyecatchers.

Reactie van familie Boonstra:
"Onze oude tuin was door de jaren heen steeds verder uit zijn model gegroeid. Ook hadden we last van woekerend onkruid, dat we niet weg kregen. Daarnaast paste het gebruik van de tuin niet meer bij de ontwikkelingen in ons gezin. Hoog tijd voor een structurele verandering van onze tuin. Maar hoe moet het dan worden. We kwamen er niet gelijk uit.

Bij De Dooij tuinontwerp merkten we vanaf het eerste moment dat volledig werd meegedacht met onze eisen, wensen en verwachtingen. Op basis van onze wensen en de kennis en inzichten van Roel de Dooij werd een helder, mooi en betaalbaar ontwerp van de nieuwe tuin gemaakt.

Een mooie 3D animatie gaf ons een goed inzicht in het ontwerp van de tuin en hoe we dit zouden ervaren als deze klaar was. Na wat kleine aanpassingen in het ontwerp, waarbij ook met de buren werd afgestemd, werden we het snel eens en werd de koop gesloten voor de levering en aanleg.

De 'oude tuin' met gras, planten, terrassen en tuinhuis werd volledig afgevoerd m.u.v. de grote bomen. Een pittig karwei dat netjes en zonder schade werd uitgevoerd.mNa het grondwerk, waarbij hoogteverschillen werden gecreëerd,  kon het nieuwe grote terras worden aangelegd. Keurig strak en vlak, met een mooie afwerking rond de borders. Hierna werden de tuinhuizen precies op maat en op de juiste plek geplaatst. Daarna volgden de planten en als laatste werd het gras gelegd.

Naast de werkzaamheden van Roel de Dooij zelf, werd hij voor enkele werkzaamheden geassisteerd door andere vakmensen die zich keurig gedroegen. Hierbij bleek De Dooij tuinontwerp flexibel te kunnen inspelen op de weersomstandigheden. Na afronding van de werkzaamheden werd alles netjes schoon gemaakt, opgeruimd en afgevoerd en werd de tuin grondig getoetst tegen het ontwerp. Het klopte precies.

Na de oplevering werden als nazorg nog wat kleine aanpassingen gedaan, zonder dat hierover onderhandeld behoefde te worden. Service dus. Ook werden adviezen gegeven over het onderhoud van de tuin. Kortom het werk werd heel netjes opgeleverd en de service was boven verwachting. We zijn trots op onze nieuwe tuin en hebben er al veel complimenten over gekregen.

We hebben afgelopen zomer al heerlijk van onze tuin kunnen genieten en de planten zijn goed aangeslagen en groeien goed, ondanks de droge en hete periode. De Dooij Tuinontwerp is echt een aanrader."

de Dooij-6547
de Dooij-6551

'Roel heeft ons vanaf het begin tot het einde perfect begeleid. Hij heeft tijdens het ontwerpen van de tuin onze wensen goed in kaart gebracht en de realisatie van het ontwerp was vakkundig en erg nauwkeurig. We genieten nu volop van een voor ons fantastische tuin! Ook tijdens de realisatie was er voldoende ruimte voor overleg en dat hebben wij als erg fijn ervaren.'

Erik en Samantha

Na een jaar

Bedrijfstuin MAGNUM Heating

Locatie: Tholen
Kenmerken perceel: Modern bedrijfspand met accentkleuren zwart en geel op winderig terrein.
Wensen klant: Eenheid tussen bedrijfspand en tuin.
Extra’s: Plantenbakken (ontwerp Roel de Dooij), verlichting, beregening en sierbestrating.
Beplanting: Verschillende pluimgrassen en daklaurieren zorgen het hele jaar voor een groene kleur.
Kracht van het tuinontwerp: De entree wordt op verschillende manier geaccentueerd: 4 olijfwilgen benadrukken de zichtlijn naar de ingang, het antracietkleurige pad kruist de lichtgrijze klinkers en de grasheuvel lijkt doorgesneden met op maat gemaakte, houten damwanden die in een glooiende lijn zijn geplaatst.
De bedrijfskleur geel komt stijlvol terug in diverse elementen. Het gele logo op de grasheuvel is ook ’s avonds niet te missen door de verlichting.

Reactie van MAGNUM Heating: ‘’In aanvang van de bouw van ons nieuwe bedrijfspand hebben we eigenlijk alleen overwogen gras te laten inzaaien of zoden te nemen. Op advies van ons Bouwmanagementbureau is er toch vrijblijvend een afspraak gemaakt met het bedrijf van Roel de Dooij. Heeft naar aanleiding van die kennismaking van ons de kans gekregen toch een tuinontwerp te maken.

Eerst is er goed geluisterd naar wat ons eventueel zou aanspreken. Ook hebben we Roel de nodige vrijheid gegeven voor het tuinontwerp. De presentatie geschiedde digitaal, wat ons een duidelijk beeld gaf van hoe het eruit zou komen te zien. Roel heeft van ons het akkoord gekregen voor uitvoering.

Nu het pand is opgeleverd en de tuin voor ons pand is aangelegd zijn wij erg blij dat we deze beslissing hebben genomen. Onze mening (en vele meningen met de onze) is het pand veel meer tot z’n recht komt met de tuinaanleg ervoor.  Uitvoering en nazorg zijn ook prima verlopen.’’ 

Na een jaar

"Roel heeft bij ons een ontwerp gemaakt passend bij onze wensen. In onderling overleg zijn we gaandeweg tot een perfect ontwerp gekomen. Aansluiting op bestaand terras qua uitstraling en plantkeuzes sluiten aan op onze wensen. Zeer onderhoudsvriendelijk en mooi door zijn eenvoud. Samenwerking en uitvoering zeer prettig verlopen. Heel het jaar genieten van de nieuwe situatie en zeker een aanbeveling."

Familie Daalmans

De Dooij Tuinontwerp
De Dooij Tuinontwerp
De Dooij Tuinontwerp
De Dooij Tuinontwerp

"Augustus 2016 ontmoetten we Roel de Dooij op een feestje. We kwamen met hem in gesprek en Roel vertelde dat hij pas voor zichzelf was begonnen met het aanleggen van tuinen. Onze tuin was in 2004 opnieuw aangelegd, maar er was iets misgegaan met de aanleg van de elektriciteit met als gevolg dat we de laatste jaren steeds kortsluiting hadden. Dit moest opgelost worden.

Roel vertelde met passie over zijn werk en gaf zijn visitekaartje. Aan de manier van praten over zijn werk voelde je de liefde voor de natuur bij hem. Hij straalde ook rust uit. Door deze twee punten hebben we met hem een afspraak gemaakt om te komen praten over onze tuin.

Het proces van de definitieve ontwikkeling van ons tuinontwerp was zeer ontspannen. Hij verwerkte onze wensen in zijn ontwerp, gaf duidelijk aan wat we wel en niet moesten doen en met zijn eigen creatieve en deskundige inbreng zijn we tot een mooi tuinontwerp gekomen. Dit alles verwerkt in een filmpje hoe het gaat worden is echt fantastisch. Hoe je het op de film zag is het ook echt geworden. De contouren, de kleuren, de soorten en vorm van planten, de tuinverlichting zijn helemaal in balans zodat het een eenheid vormt en rust uitstraalt als je in de tuin zit of er doorheen loopt. Heel bijzonder vinden we de vijgenbomen en de groene acers tegen een rode beukenhaag.

Toen Roel startte bij ons op 8 maart  2017 was het een zeer regenachtige dag, hij ging gewoon aan de slag en mopperde niet. De rust die hij uitstraalt bij het maken van het ontwerp gaat ook verder bij de aanleg. Hij werkt zeer zorgvuldig, netjes en zorgt dat alles mooi is afgewerkt. Je kunt hem wel verleiden met een lekker biertje maar na zo’n vakmanschap heeft hij zo’n biertje wel verdiend.

We genieten nu al 1,5 jaar van onze tuin en het is een genot om er in te werken en in te zitten om te genieten van het mooie totaalplaatje. Het is echt een feest om de tuin te laten ontwerpen en aanleggen door Roel de Dooij."

Carla en Adrie van den Eijnden uit Ossendrecht

Na een jaar
Na een jaar

'Een tuin met gras en weinig onderhoud, die tóch heel sfeervol is, dat is wat we wilden. Na onze wensen te hebben besproken, kwam Roel al snel met een 3D-ontwerp. Dit 3D-ontwerp was zo realistisch, dat we ons goed konden voorstellen hoe het eindresultaat eruit zou gaan zien. Het ontwerp hebben we besproken en na wat kleine aanpassingen is Roel van start gegaan. De werkzaamheden verliepen vlot, goed georganiseerd en alles in overleg. Erg leuk om je tuin te zien veranderen in wat je voor ogen had. Na zo'n 2 weken was de tuin af en sinsdien genieten wij hier volop van!'

Nomko en Caitlin

De Dooij Tuinontwerp
De Dooij Tuinontwerp
De Dooij Tuinontwerp
De Dooij Tuinontwerp

"Nadat onze voortuin volledig was ontdaan van verwilderde struiken en bomen, hadden we geen idee wat we terug moesten planten.

Met zure bos grond hadden we geen ervaring. Roel heeft er een prachtig ontwerp voor gemaakt die bij deze grondsoort paste.

Met goede planning heeft hij er binnen enkele weken een prachtig kunstwerkje van gemaakt. Ik zou zeggen: 'Roel de Dooij, op naar de achtertuin.' "

Van Eekelen

Na een jaar
Na een jaar

"Toen ik in december mijn eigen restaurant opende in het hart van Hoogerheide lag de focus in eerste instantie binnen.
Echter het voorjaar diende zich aan en het terras voor het restaurant had dringend een opknapbeurt nodig. Ik wilde dat het terras aansloot op de sfeer en het concept binnen, maar dat het ook zeker een ‘blikvanger’ voor het dorp werd en niet moest lijken op een ‘standaard terras’. Ik had al eens eerder samen gewerkt met Roel en dat was prima bevallen. Ik nam in de eerste fase voor het ontwerp dan ook contact met hem op. Ik gaf in grote lijnen aan wat en hoe ik het wilde. Enige tijd later kwam Roel langs met zijn 3D-animatie over hoe hij het ontwerp verder uitgewerkt heeft. Het mooie aan zo’n 3D-animatie is dat je gelijk een duidelijke beeld krijgt van hoe het er daadwerkelijk uit komt te zien. Ik was meteen enthousiast!

Roel dacht verder dan alleen het ontwerp, maar tekende ook op maat de tafels en stoelen in, dacht mee over de routing en kleine details zoals punten waar o.a. de verlichting diende te komen. De uiteindelijke uitvoering van het nieuwe terras verliep snel en zonder problemen. Precies op tijd konden we half april tijdens een mooie lenteperiode het terras openen! Het hele traject van ontwerp tot uitvoering werd bijzonder professioneel uitgevoerd. Ik ben blij dat ik voor De Dooij gekozen heb, want het is precies (zelfs mooier!) geworden dan hoe ik het in gedachten had. Ook trots mogen we zijn dat ons terras, mede dankzij de geweldige sfeer en aankleding,  gelijk dit jaar op nummer 16 in de landelijke Terras Top 100 van Misset eindigde!"

De Pastorij

De Dooij Tuinontwerp
De Dooij Tuinontwerp

"Onze achtertuin was vanwege achterstallig onderhoud toe aan een algehele renovatie. Onze wens was om een strakke tuin te realiseren met daarin opgenomen;

  • een strakke vijver met waterval;
  • het hoofdterras zou de mogelijkheid moeten bieden om zowel in de zon als in de schaduw te kunnen zitten;
  • tevens de wens voor een klein gazon als speelruimte voor de kleinkinderen;
  • natuurlijke afscheiding ten behoeve van de vuilcontainers.

Na onze wensen besproken te hebben is er een prachtig 3D-ontwerp van gemaakt, waarin al onze wensen opgenomen waren. Met veel passie en vakkennis is onze prachtige tuin geheel door de heer Roel de Dooij gerealiseerd volgens onze wensen. Wij genieten nog steeds dagelijks van onze mooie aangelegde tuin."

Familie Kil

Na een jaar
Na een jaar

"Na de renovatie van onze woning moest ook de tuin eraan geloven. De tuin gevuld met uit de kluiten gewassen coniferen en naaldbomen moest eigenlijk in zijn geheel aangepakt worden. Alles werd gerooid en een nieuwe start was gemaakt. De hoofdlijnen werden in de eerste fase zelf uitgezet en een aantal bepalende onderdelen werden al uitgewerkt. Een groot terras, bestrating van paden, een overkapping en een koivijver.

De volgende stap was lastiger: het met elkaar verbinden van de losse elementen. Dit was het moment dat we contact zochten met De Dooij tuin- en landschapsontwerp. Door een aantal oriëntatiegesprekken werden de wensen en stijl in kaart gebracht. De uitwerking hiervan bestond uit verbindende onderdelen tussen de losse elementen, onderbouwd met een beplantingsplan. Door het advies werd de keuze gemaakt in veelal natuurlijke materialen te werken. Zo hebben we gekozen voor een wand van kastanjehouten palen achter de vijver. En is met een cortenstalen rand een licht verhoogde border aangelegd. De glooiende lijnen verbonden de 4 losse elementen waardoor een geheel ontstond. Daarnaast werden grote cortenstalen bloembakken gekozen waardoor eenheid ontstaat.

Tijdens de gesprekken met Roel hebben we ervaren dat er goed naar onze wensen is geluisterd en daardoor onze stijl goed werd ingeschat. Door de ervaring in ontwerpen met daarnaast de kennis van materialen en mogelijkheden werden we verrast met een ontwerp waar we zelf nooit op zouden zijn gekomen.

Al tijdens de uitwerking hadden we het gevoel de juiste keuze te hebben gemaakt. Ondertussen hebben we al een jaar kunnen genieten van een tuin die helemaal bij ons past."

Familie Stigter

Tijdens de aanleg
Na de aanleg
Na een half jaar